Marvel Összes Hír

Mark Millar-nek van egy teóriája miért működnek a Marvel filmek és a DC-k miért nem

A Marvel vs. DC vitának szerintünk sosem lesz vége. Az elmúlt években a Marvel Studios nagyon jó kritikai és kereskedelmi sikereket produkált és ezt a DC is próbálta meglépni, kevesebb sikerrel.

Hogy miért ez a helyzet, arra valószínűleg mindenkinek van egy teóriája, de van egy ember, aki ismeri a képregényeket és filmeket is egyaránt, ő pedig Mark Millar.
Miller mindkét cégnek írt már emlékezetes történeteket, és hozott már létre olyan karaktert akit később filmvásznon is láthattunk.
Nemrég egy interjúban a Yahoo megkérdezte, hogy miért gondolja úgy, hogy a DC sosem fog olyan sikereket elérni, mint a Marvel?

A válasz egyszerű és lényegre törő volt: “A DC karakterek nem filmszerűek.”

“Superman, Batman és Wonder Woman a kedvenc karaktereim között szerepelnek, de azt hiszem, ezek a karakterek, Batman kivételével, nem a titkos azonosságukra épülnek. Ők a szuperhatalom köré épülnek. Míg a Marvel karakterek, mint Matt Murdock vagy Peter Parker a karakter személyisége köré épülnek. A Marvel a karakterről szól. Batman-en kívül, ez senkiről nem mondható el a DC-nél. Őt megértheted, aggódhatsz érte, de a Zöld Lámpásról, akinek van egy gyűrűje, amivel 3D-s fizikai manifesztációkat és zöld plazmát tud létrehozni a gondolataival, ellenben allergiás a sárga színre, hogy csinálsz filmet? 1952-ben ezt tökéletesen értette a közönség, de most fogalmuk sincs, hogy miről van szó. “

Millar folytatta annak ellenére, hogy tudta mekkora botrányt fog kavarni minden egyes szava.

Láttunk nagy rendezőket, nagyszerű írókat és nagyszerű színészeket, rengeteg pénzt áldoztak rájuk, de ezek a filmek nem működnek. Túl sok idő telt el, mióta megjelentek képregényben. Én szeretem Superman-t, de ő a XX. századi Amerikát képviseli, ami már nem létezik.”

Szerintetek miért nem működnek a DC filmek?

Leave a Reply

Instagram