Mesék Összes Hír

A Disney on Ice színfalai mögött

Edzés hónapokig:
Egy olyan látványos és profi show-ra mint a Disney on Ice, nem lehet két nap alatt felkészülni. Minden apró részletre odafigyelnek kezdve a korcsolyázók felkészítésétől, a ruhák készítésén át a kellékekig. Mielőtt a főszereplők megérkeznek, már hónapok óta készül a show. A koreográfus és a rendező jön össze először, hogy eldöntsék, hogyan nézzen ki a show, milyen történeteket dolgozzanak fel, milyen technikát használjanak.

A hercegnők:
Aki még nagyon figyel a korcsolyázókra, az Judy Thomas, a Disney on Ice főigazgatója. Ő az, aki a korcsolyázó technikáján meglátja azokat az apróságokat, amik alapján el tudja dönteni, hogy tökéletes Elsa vagy Aladdin lesz.
A backstage legénység 14 emberből áll, akik együtt dolgoznak a világításon, a zenén, a háttéren, a készleteken és a kellékeken, amelyek életre keltik a bemutatót.

A színfalak mögött:
Lorelei Owens elektrotechnikus elmondta, hogy az előkészületek két napot vesznek igénybe. Az első nap csak a teherautókból való kipakolást viszi el. Mielőtt a jégre kerülne a sor, először megépül a díszlet, felkerülnek a lámpák majd a függönyök. A csapat szorosan együttműködik a Disney színház csoportjával és filmes producereivel, hogy minden kellék annyira hiteles legyen amennyire csak lehet.
Az egyik legnagyobb állvány a 4,5 méter magas trónszírt (Oroszlánkirály), amihez 4 ember kell, hogy mozgassák a jégen. A másik érdekesebb kellék Dzsini lámpája (Aladdin), amihez 
a csapat különböző festékeket és textúrákat használt, hogy pontosan olyan legyen, mint a mesében. Az összes kellékhez pedig több mint 100 festéket és textúrát használtak.

Mesteri átváltozások és smink:
A korcsolyázók szintén nagyon elkötelezettek. 
Erika Gagne, a Disney on Ice egyik hercegnője elmondta, hogyan segítik egymást. Erika például képes pár perc alatt összedobni egy sminket. A jégen főleg a szemet és a szájat kell kiemelni, hogy akik messzebb ülnek, ők is lássák az arckifejezéseket. Erika ezért szeret egy kicsit sötétebb sminket készíteni magának.
Az átöltözésnél is gyorsnak kell lenni, amiben a harisnya sokat segít, mert megtartja a nedvességet, így az új jelmezt könnyebb felvenni. A gyors és precíz átváltozásokból a közönség semmit sem érzékel, annyira profi.

A Disney on Ice hamarosan egy Egyesült Királyságba látogat.
A show március 15-én Glasgow-ban indul, és Aberdeenben május 2-án és 6-án ér véget.

Jegyek vásárlása!

Leave a Reply

Instagram