Összes Hír Star Wars

Ez nem CGI!

Luke lebontja a kunyhót

“Lényegében úgy építettük fel a kunyhót, mintha egy hatalmas kirakós lenne, és minden eleméhez drótokat erősítettünk. Aztán vezényszóra, gombnyomásra egy szerkezet egyszerre húzta őket szét különböző irányokba.”

Az aláhulló bombák

“Az egész díszletet méretarányosan megépítettük. A gömbölyű bombákat is, 30 darabot, 40 cm átmérővel. Rian azt szerette volna, ha az óramutató járásának megfelelően hullanak le az első sorból, aztán visszafelé a másodikból, ezért nagyon precíznek kellett lennünk. Előfordult, hogy az egyik beragadt, ilyenkor kezdhettük elölről az egészet, de az esetek túlnyomó többségében sikerült a felvétel.”

A lángoló fa

“Az egyik kedvenc jelenetem az volt, amiben Yoda és a lángoló fa látható. A fát is megépítettük, de amikor a forgatókönyvet olvastam, nem is gondoltam végig, hogy milyen hatalmasnak kell lennie. Óriási volt! Rian nem akarta, hogy szimplán csak elégjen, azt szerette volna, ha villám csap bele, úgyhogy ezt is megcsináltuk. Fehér fények, egy kis szikrázás, aztán szépen lassan lángra is kapott. És ezt követte a Luke és Yoda közti beszélgetés, a háttérben az égő fával.”

Leave a Reply

Instagram