Disney Parkok Összes Hír

A szuper titkos Disney kaja labor!

Most már tuti, hogy a Walt Disney World titkos íz laboratórium szakácsaié a világ legjobb melója! Ez a labor a világ összes Disney parkjának és üdölőhelyének a kulináris központja. Minden egyes falat amibe beleharapsz és minden egyes ital amibe belekortyolsz valamelyik Disney parkban, azt ebben a tesztkonyhában rakták össze a világ minden tájáról érkezett szakácsok, sommelier-k és mixológusok.

Ez a 7000 négyzetméteres bázis a Disney World egyik üdülőhelye közelében fekszik. A kulináris mesterek kivételével
csak néhány Disney dolgozó léphet be. A laboratóriumban szigorú szabályok vannak, hogy még véletlenül se szivárogjon ki semmilyen recept.

A nagy, tiszta konyhával és bárral, rozsdamentes acél készülékekkel, síkképernyős tévével és színpadi világításokkal berendezett labor fergetegesen néz ki. A tévék persze nem azért vannak, hogy híreket nézzenek rajta. Demonstrációs videók futnak rajtuk, hogy más szakácsokat tanítsanak új receptekre és technikákra.

A laboratórium géniuszait akár 3 évre is felkérhetik, hogy új ételeket készítsenek ha egy étterem vagy park megnyitja a kapuit. A legtöbb ételből 12-20 változat is készül, mielőtt elnyerné a végleges formáját és ízvilágát. Például a Disney Springsben lévő D-Luxe Burger két évig készült. 

Leave a Reply

Instagram