Összes Hír Star Wars

A Star Wars droidjai nincsenek is olyan messze mint gondolnánk

A Texas A & M kutatója szerint míg a modern robotok nem pontosan azok a droidok, amiket keresünk (értitek…?), azért vannak olyan robotok is, amelyek hasonló technikákat használnak, mint a legújabb Star Wars film trilógiában is bemutatott R2-D2 és BB-8.

“A driod mint szó, olyan széles körben elterjedt már, hogy nehezen tudjuk elhinni, hogy ezt maga George Lucas hozta létre.” – í
rta Robin R. Murphy a Science Robotics legutóbbi számában. “De elképzelhető, hogy a Star Wars robotjai képesek imitálni vagy motiválni a valódi tudományt.”

A nonverbális kommunikáció használatára már nem csak a Star Wars droidjai képesek, hanem a mai robotok is, írja Murphy. A valódi robotok nem csak, hogy képesek R2-D2-hoz hasonló hangjelzést és sípolást használni, de ezek olyan érzéseket közvetíthetnek, mint a frusztráció vagy a boldogság.

Ugyanakkor a filmbéli droidok mozgását még nem sikerült a valóságban elérni. Itt főleg azokra a jelenetekre gondolnak, ahol BB-8 könnyedén közlekedik a sivatagos környezetben.

“Aki vezetett már kocsit tengerparton, tudja, hogy a kerekek pillanatok alatt elsüllyedhetnek a homokban és egy helyben fognak forogni.” – írja Murphy

A guruló mozgás helyett a kutatók más mozdulatokkal és mozgásokkal kísérleteznek, mint például lábakkal vagy kígyószerű kúszással.

Leave a Reply

Instagram