Mesék Összes Hír

9 Disney film ami a kukában végezte, és Te nem is tudtál róla!

Nem lepődtünk meg azon, hogy egy akkora gépezetben, mint a Disney előfordulnak olyan ötletek, amik végül nem látnak napvilágot soha.

A következő 9 projekt nagyon közel került ahhoz, hogy mozikba kerüljön.

1. newt

A newt lett volna a sokszoros Oscar-díjas hangeffekt-mester, Gary Rydstrom (Titanic, Terminator 2) egész estés rendezői bemutatkozása a Pixarnál. A sztori egy újabb olyan különlegességet kínálhatott volna, ami nem túl gyakori szereplője a családi animációs filmeknek: ez pedig nem más, mint a szexualitás. A film címszereplője (egy tarajos gőte) ugyanis fajtájának utolsó előtti példányaként próbálja becserkészni fajtája utolsó példányát, a gond csak az, hogy ezek ketten ki nem állhatják egymást.

2. Gigantic

A GiganticD23 Expo-n lett bejelentve, 2015 augusztusában és 2018-ra ígérték. Az égig érő paszulynak ilyen verziója még nincsen a világon, ráadásul kicsit megcsavarták a történetet is. Spanyolországban, a felfedezések korában játszódik majd (azaz a reneszánsz idején), a varázsbabok révén a felhők közé jutó és ott egy óriások lakta birodalmat felfedező Jack pedig történetesen összebarátkozik egy 11 éves, 20 méter magas kislánnyal, Inmával, aki eleinte azt hiszi Jackről, hogy egy játékszer, aztán szépen összebarátkoznak, és mindkettejük élete örökre megváltozik.
A Disney és a Pixar közös nyilatkozata így szólt: “Nem számít mennyire szeretünk egy ötletet, vagy mennyi munka és szív van benne, ha nem működik.”

3. King Of The Elves

A Disney 2008-ban, karácsonykor jelentette be, hogy adaptálja Phillip K Dick történetét. Egy átlagos emberről szóló történet volt, aki a Mississippi-deltánál él és véletlen események során egy csapat kétségbeesett manó a királyukká választja. A veszélyben lévő, ártatlan manóknak segít kiszabadulni egy gonosz troll fogságából és a hihetetlen veszélyekkel és kalandokkal teli útja során saját élete is új értelmet nyer számára.

4. Yellow Submarine 3D

Még 2009-ben erősítette meg a Disney, hogy a Beatles klasszikus sárga tengeralattjárójának a 3D-s verzióján dolgozik.
Robert Zemeckis azt nyilatkozta: “
A Yellow Submarine minden idők egyik legnagyobb fantasy filmje lesz, és a 3D-s technológiával egy álom válik valóra!”
Sajnos 2011-re, ahogy egy tengeralattjáróhoz illik, a projekt elsüllyedt.

5. Army ants

Hát erről aztán tényleg semmit sem tudunk, csak annyit, hogy a Disney a 80-as évek végén egy pacifista hangyáról akart filmet csinálni, aki egy militarista kolóniában él.
Egy évtizeddel később jött ki az Egy bogár élete a Pixartól, talán ez sült ki végül a Army ants-ből.

6. Dumbo 2

A Disney annyira magabiztos volt, hogy leadták ezt az előzetest a mozikba, és a Dumbo 60. évfordulóján megjelent VHS-re és DVD-re 2011-ben.
Dumbo, Timothy és Mrs. Jumbo egy olyan történetbe tértek volna vissza, amely egy nappal az első film eseményei után New York Cityben játszódik. A film néhány év múlva elakadt, jelenleg Tim Burton dolgozik az élőszereplős változaton.

7. Chanticleer

Az 1937-es Hófehérke és a hét törpe sikere után Walt Disney kiadta a megbízást egy újabb adaptációra. Sajnos a második világháború megindult, és az 50-es években a Chanticleer egészen a 60-as évekig pihent a polcon, amikor újra felfedezték a történetet, de nem tudtak vele mit kezdeni.
A el nem készült filmek rajongói megszerezhetik a könyvet, amely magában foglalja a rajzokat és a történetet.
A versenytársak és az egykori Disney munkatársa, Don Bluth e történet alapján készítette el a Rock-a-Doodle-t (Mese Rockkal) 1991-ben.

8. Wild life

Túl felnőttes volt ahhoz, hogy kiadja a Disney, ezt az 1970-es években játszódó amerikai popkultúra szatírát, ami Andy Warhol előtt tisztelgett volna. 1999-ben Alan Cumming, Kathy Bates és Debra Messing megkezdte a szinkronhang felvételeket, de a filmet a következő évben elkaszálták.
Ha a Wild Life-ot bevállalta volna a Disney, ez lett volna az első teljesen CG animációs filmjük, de így a 2005-ös Csodacsibe töltötte be ezt a szerepet.

9. A few good ghosts

Pár hónap telt el az 1998-as Mulan befejezése után, a film társrendezője, Barry Cook elkezdett dolgozni egy saját projekten, amit ebben a fázisban még My Peoples-nek hívott.
Három gyerek, és egy kísértet segít egy Appalache párnak összejönni. 2003-ban mutatták be a plakátot, a CGI és a hagyományos animáció keverékével a hangfelvétel szerepét pedig Dolly Parton, Charles Durning, Ashley Judd és Billy Connolly kapták, míg Marty Stuart és Hank Williams III felvették a dalokat.

Leave a Reply

Instagram