Disney Parkok Összes Hír

8 titkos hely a Disney Parkokban

1. Valódi lakosztály Hamupipőke kastélyában

Hamupipőke kastélya a Disney World-ben nem csak egy látványosság, hanem a Magic Kingdom egyetlen szállodája. A szobában két ágyat, egy kihúzható kanapét találunk díszes oszlopokkal és egy működő kandallót. Szobát foglalni nem lehet, ide csak meghívással lehet bekerülni, vagy egy verseny megnyerésével.

2. VIP étterem

Disneyland New Orleans terének a közepén egy kanyargós lépcső található, ami az ötcsillagos Club 33 étterembe vezet. Sajnos nem sétálhatsz be csak úgy és foglalhatsz helyet. Csak akkor juthatsz be, ha tag, vagy egy tagnak a vendége vagy. A tagsági várólista állítólag 14 év.

3. Álomlakosztály

Közvetlenül a Club 33 sarkán, egy lift egy másik elit hotelbe visz. Csak úgy mint a Hamupipőke lakosztályt, ezt sem lehet csak úgy lefoglalni, VIP vendégek számára van fenntartva. A hálószobában gombnyomásra hangulatvilágítás és vetítés kapcsolható be, a fürdőszobában egy érintő panel bekapcsolja a Fantasia dalt és csillagok jelennek meg a mennyezeten. A hatalmas francia témájú társalgó Walt Disney saját tervei alapján készült, a Main Street-i lakását mintázva.

4. Kosárlabda-pálya a Matterhorn szánkópálya mellett

A Matterhorn szánkópálya teteje mellett található egy titkos padlásszerű helyiség, kosárlabda-pálya felfestésekkel és palánkokkal. Eredetileg pihenőszobaként funkcionált a Disney dolgozók számára, majd később félpályás kosárlabda-pályává alakították, miután az egyik ott dolgozó felvitt egy palánkot.

5. Walt Disney privát apartmanja

Walt Disney saját, 50 négyzetméteres apartmanja a Main Street-i tűzoltóság fölött található, amit akkor használt, amikor a parkot meglátogatta. A dolgozók mindig tudhatták, hogy mikor van a parkban, mert az íróasztal lámpája olyankor mindig égett. A lakosztály nem látogatható a nagyközönség számára, de az utcáról ráláthatunk a dolgozószobára, ahol a lámpa állandóan fel van kapcsolva, mintegy tisztelgésként az alapító előtt.

6. A Mrs. Disney-ről elnevezett vasúti kocsi

A Disney vasút 5 kocsija közül 4-et vasútlegendákról neveztek el, míg az ötödiket Ward Kimball animátorról. Néha azonban egy hatodik kocsi is hozzá van kapcsolva a szerelvényhez, aminek a neve Lilly Belle, amely Walt feleségéről Lillian Disney-ről kapta a nevét. Régebben csak VIP vendégek látogathatták a kocsit, de mára már megnyitott a nagyközönség számára is, hogy azon élvezhessék a két órás különleges túrát.

7. Kívánságok Kútja

Csipkerózsika kastélyától jobbra, az árok mellett található Hófehérke kertje. A kertben Hófehérke és a hét törpe márvány szobrai állnak, melyeket egy névtelen adományozó küldött Walt Disney-nek Olaszországból. Itt Hófehérke halk éneke hallható, ami a Kívánságok kútjából visszhangzik. Minden kútba dobott érme gyermekalapítványokhoz kerül, hogy az ő kivánságaik is teljesülhessenek. Van egy hasonló kívánság kút Disney World-ben is. Tomorrowland felé sétálva Hamupipőke kastélyától jobbra, egy eldugott átjáró vezet Hamupipőke Kívánság Kútjához, melynek tartalma szintén adományként kerül rászoruló gyerekekhez.

8. Bennfentes hajótúra

A Disney Land-i Mark Twain folyami hajón, vagy a Disney World-ben található Liberty Belle-en utazni egy dolog, de meglepően könnyen a kormánykerék mögé is kerülhetünk. Ha a fedélzeten vagy, csak szólnod kell egy ott dolgozónak, hogy érdekelne a kapitány kabinja, és ha nincsenek nagyon sokan a hajón, valószinüleg odavezetnek és megengedik, hogy kormányozd a hajót és jelezz a kürttel.

Leave a Reply

Instagram